Contacteer ons

X

Infobrochure voor bedrijfsleider in spe

Deze week ontvingen wij via Partena een uiterst interessante uitgave die wij graag met jullie delen: 'Waarover u best met uw boekhouder of accountant praat'.

U kan deze whitepaper hier downloaden. 

Inhoudsopgave

Volgende hoofdstukken komen in deze uitgave aan bod:

  • Kan het zonder boekhouder of accountant?
  • Een boekhouder of accountant?
  • Wanneer ga ik mijn boekhouder of accountant zoeken?
  • 10 tips bij het zoeken naar de juiste copiloot.
  • Wat zijn mustst bij de voorbereiding van mijn opstart?
  • En dan is het tijd voor een plan.
  • Waar liggen de valkuilen en hoe omzeil ik die?
  • Gouden tips voor starters.

Bedenkingen

Wij kunnen dergelijke uitgaven alleen maar toejuichen. Het wordt tijd dat sommige mensen zich eens op een professionele manier, of minstens met een professionele ondersteuning, afvragen: 'Aan welk avontuur ga ik beginnen?'.

En de beste boekhouder hierbij is daarbij soms degene die u € 500 aanrekent om u het advies te geven dat u beter niet in uw droomavontuur stapt. 

Maar soms geeft een levenservaring meer duidelijkheid dan alle wijsheid die je in de boeken terugvindt:

3 jaar geleden komt er een man in ons kantoor binnen gestapt, werkkledij, bottines vol modder. In zijn sappig Haalterts dialect zegt hij mij: 'Mijnheer ik zoek een boekhouder'. Ik vraag beleefd: 'En waarvoor zoekt gij die?'. 'Ik ga op mijn eigen beginnen' zegt hij. Gezien mijn bewondering voor ondernemende mensen zeg ik 'Proficiat mijnheer. En wat gaat gij doen?' Zegt hij: 'Ververaar'.

Ik wil die man helpen en vraag hem dus naar zijn beweegredenen. 'Wel zegt hij, mijnen baas die vraagt voor mij € 40 per uur en ik ga, wanneer dat ik op mijn eigen werk, € 38 vragen en zo ga ik natuurlijk een pak klanten van hem kunnen afpakken'. Ik kijk hem aan, vol bewondering om dergelijke rekenkundigde vaardigheden. 'En zegt hij, ik heb natuurlijk ook een goede boekhouder nodig zodat ik geen BTW of belastingen moet betalen'.

Ik antwoord hem 'Ik vrees mijnheer dat gij dan in het verkeerde kantoor zijt. Wij kunnen u helpen om ervoor te zorgen dat gij met alles in orde zijt, dat al uw aangiften op tijd binnen zijn en dat gij geen euro teveel betaalt aan de belastingen maar geen BTW en geen belastingen: helaas kan ik u daarme niet helpen.'

'Dju' zegt hij en vertrekt.

Verleden jaar in oktober zag ik politie met, ik vermoed een gerechtsdeurwaarder, aan zijn huis staan die alles aan het inladen waren. Zijn huis is ondertussen ook openbaar verkocht. 

Besluit

Een zaak beginnen, hetzij als zelfstandige hetzij onder vennootschapsvorm, is geen lichte beslissing die u neemt in uw leven. Zij kan ervoor zorgen dat u  voor uw verdere leven succesvol bent en geen financiële beslommeringen meer kent. Zij kan echter ook als gevolg hebben dat u voor de rest van uw leven in diepe armoede terecht komt achtervolgd door schuldeisers.

Laat u daarom bijstaan door ervaren mensen die u de juiste vragen kunnen stellen zodat u niet hals over kop in een wild financieel avontuur duikelt.

Overweegt u van zelf een zaak op te starten of uw bestaande zaak uit te breiden, te verkopen of over te laten aan uw kinderen, neem dan gerust contact op met ons. Wij zijn ervaringsdeskundigen in dergelijke dossiers en kunnen u met raad en daad bijstaan.

Contacteer ons