Contacteer ons

Naam: *
Voornaam: *
Bedrijf:
Telefoon: *
Email: *
Bericht: *
 

Vestigingen AXIS Finance

  • Kerkskenhoek 72 - 9450 HAALTERT 
  • Gaston Oomslaan 140, 3581 BEVERLO 
  • Citadellaan 2 - 9293 DIEST 

Telefonische bereikbaarheid: 053/85.98.98

Ma. tot don.:van 9u30 tot 12u00 en van 14u00 tot 16u30
Vrij.: van 9u30 tot 12u00 en van 14u00 tot 15u30

BTW BE 0439.913.806 | RPR - Gent, afdeling Dendermonde
KBC: 736-0308716-28 | IBAN: BE26 7360 3087 1629
info@axisfinance.be | 

X

Bespaar op uw successierechten

Naarmate we ouder worden, kijken we meer en meer uit naar een onbezorgde oude dag. Onbezorgd betekent voor vermogende ouders doorgaans: wij hebben financieel niets tekort en wij zijn een (financiële) steunpilaar voor onze kinderen.

Wat wij zeker niet willen is dat de fiscus dan op ons graf staat te springen en dat onze kinderen een groot stuk van ons vermogen, waar wij zo hard voor gewerkt hebben, moeten afgeven

De grote schrik bij veel ouders is echter dat zij zich vandaag zodanig verarmen dat zij later bij hun kinderen moeten gaan bedelen voor ondersteuning.

Door de jaren ervaring die wij echter ondertussen in deze materie hebben opgebouwd weten wij uit ervaring, dat veel van de bezorgdheden gebaseerd is op foutieve informatie en onwetendheid over de materie.

Laat ons daarom een paar ‘caféstandpunten' even van naderbij bekijken.

Veel mensen denken dat eens het ogenblik dat iets geschonken is zij er niet meer aan kunnen.

Deze stelling moet heel sterk genuanceerd worden. U moet immers weten dat u een pak modaliteiten en voorwaarden kan koppelen aan een schenking waardoor de begunstigde heel sterk beperkt wordt in zijn rechten op het goed.

Denken we maar aan voorboud vruchtgebruik waardoor de huuropbrengsten bij u blijven. Bij overlijden gaat het appartement echter belastingvrij over naar de blote eigenaars (de kinderen).

Denken we ook aan verbod tot inbreng in een (huw)gemeenschap waardoor het goed altijd in de eigen familie kan blijven.

Of u wilt tot uw laatste dag maximale gebruik over het geschonken goed en het zelfs opdoen of verbruiken mocht dit nodig zijn.

U kan het waarschijnlijk niet allemaal zelf verzinnen maar voor bijna elke doelstelling bestaat er een juridisch sluitende oplossing.

Successiestrategie

Veel mensen gaan ervan uit dat zij hun erfopvolging goed gepland hebben omdat zij (het meeste van) hun vermogen hebben weggeschonken aan hun kinderen.

Dit is echter een heel gevaarlijke strategie. Wat als er morgen iets totaal onverwacht gebeurt dat veel geld vraagt om te kunnen overleven? Waar ga je dit halen?

99% van de ouders willen dit risico niet lopen en zorgen er dan ook voor, ten onrechte, om zelf nog zoveel mogelijk juridisch eigenaar te zijn van vermogen.

Je hoeft echter geen juridisch eigenaar te zijn van vermogen om er toch nog aan te kunnen.

Hoe kunnen wij u helpen?

Om onze klanten hierbij te helpen hanteren wij een heel eenvoudige aanpak:

  1. Wij luisteren naar u en noteren wat u precies wenst (uw doelstellingen)
  2. Wij formuleren één of meerdere strategieën die tot het realiseren van deze doelstellingen leiden
  3. Op basis van uw beslissing implementeren wij (meestal in samenwerking met een notaris) de uitwerking

Wij zorgen ervoor dat u minstens:

  1. maximale controle behoudt
  2. minimale successierechten betaalt
  3. uw bloedlijn vrijwaart

Uiteraard kan u ook niets doen. Gaat u dan toekijken hoe uw kinderen ondertussen in een huurwoning zitten? Gaat u van de fiscus uw grootste erfgenaam maken. Dit is immers wat er in dat geval zal gebeuren.

Is de grootste doelstelling van elke ouder echter niet dat zij steeds hun kinderen maximaal hebben ondersteund?

Met de ervaring die wij hebben in de materie kunnen wij jullie hierbij helpen. Zoals ook bij vorige nieuwsbrief, organiseren wij hiervoor een tijdelijke actie: ‘Wie zich inschrijft voor 7 maart bespaart € 250 euro en krijgt gratis een kennismakingsgesprek over deze materie'.

Aarzel dus niet om hier gebruik van te maken. Wij zullen met veel plezier naar u luisteren en samen met u bekijken op welke manier wij uw doelstellingen kunnen bereiken.

Alvast tot spoedig.

Ik wil een afspraak

 

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimaal gebruik.