Contacteer ons

X

Ontslag na Facebook-post Geschreven op 26 March 2014

Inleiding

Dikwijls krijgen wij de vraag of een werknemer kan ontslagen worden als hij kritiek uit op zijn werkgever via sociale media.

Zo was er onlangs een kaderlid van een beursgenoteerde firma die bezwarende commentaren kenbaar maakte op zijn Facebook-pagina. Hij werd ontslagen om dringende reden, vocht dit aan maar kreeg ongelijk van twee verschillende rechtbanken.

Geldig bewijs voor rechtvaardiging ontslag?

Zoals zo vaak kan er echter op deze vraag geen eenduidig antwoord worden gegeven. Alles hangt af van uw functie binnen het bedrijf, welk soort kritiek u uit maar helaas ook soms van de rechter die een uitspraak moet vellen als het ontslag wordt aangevochten.

Onze tip aan iedereen is toch voorzichtig te zijn met eender wat u op uw profiel plaatst. Deze info is immers toegankelijk voor alle internetgebruikers. Voor werkgevers raden we aan om, als u zich zorgen maakt over deze materie, een policy op te stellen die regelt hoe uw werknemers zich over uw bedrijf mogen uiten in sociale media.

Besluit

In principe is er een mogelijkheid dat u als werknemer om dringende reden kan ontslagen worden wanneer u op sociale media kritiek uit op uw werkgever. Alles hangt echter af van de precieze omstandigheden, maar we raden toch aan om enige voorzichtigheid in acht te nemen.

Contacteer ons